4. Färger på spanska

Färger på spanska! Hur säger man röd, grön, blå på spanska? I den här ordlistan med ljud lär dig färgerna snabbt och smidigt. Du lär dig såklart korrekt stavning och uttal! När du klickar på playknappen till höger om glosorna spelas det korrekta uttalet upp! 

BeigeBeige
BlåAzul
BrunMarrón
GråGris
GrönVerde
GulAmarillo
LilaLila
LjusClaro
LjusblåCeleste
LjusgrönVerde claro
MarinblåAzul marino
MörkOscuro
OrangeNaranja
RosaRosado
RödRojo
SvartNegro
TurkosTurquesa
VitBlanco

Att lära sig färgerna på spanska – träna på uttal

Att lära sig vad färgerna heter på spanska tar inte så lång tid. Vissa färger har dessutom logiska namn vilket gör de ännu enklare att komma ihåg. Till exempel blanco, negro, beige och lila. Det som kan ta lite längre tid är att få till det rätta uttalet. Vissa färgerna kräver lite mer övning, men det är inte svårare än att du gör dig förstådd med en gång. Färger som kräver lite övning på uttalet kan vara: amarillo, rojo, celeste, beige och marrón. När du lärt dig färgerna så hittar du mer bra kapitel under Grunder. Du hittar länk till Grunder längst ner på sidan.

Spanska färger

Det finns det några färger som vi vill utnämna som speciellt ”spanska”.  

Såklart den spanska flaggans gula och röda nyanser. Även om man inte gillar fotboll så är FC Barcelonas röda och blå matchställ något speciellt i sin kombination.

Naturligtvis så är ”paellagult” något som hör hemma bland de typiska spanska färgerna. Och i det sammanhanget kan man kanske ju heller inte låta bli att nämna Sangríans ljusare röda ton i skiftande nyanser.

Kanarisk Mojo rojo platsar alla dagar i veckan på listan av spanska färger med sin rödbruna delikata ton. När vi är inne på maträtter så måste nämnas den blåsvarta tonen i rätten Chipirones en su tinta, bläckfisk i bläckfiskbläck. En speciell färg första gången man ser den på en tallrik. Varför inte prova rätten den på just Bar Aralar!? Och förresten, på restaurangbesöket så kan det vara bra att kunna lite restauranguttryck!

Avslutningsvis, även om det inte är en enskild färg så måste vi ta med mixen färger som man hittar i de fantastiska mosaikerna i Parc Güell i Barcelona.

Hur säger man grön på spanska?

Svar: Verde – Tryck på playknappen för ljud

Hur säger man röd på spanska?

Svar: Rojo – Tryck på playknappen för ljud

Hur säger man rosa på spanska?

Svar: Rosado – Tryck på playknappen för ljud

Fler kapitel: 1. Grunder

färger på spanska

Hur säger man rödvin på spanska?

Rött vin heter Vino tinto. Lite lurigt kanske man kan tycka eftersom röd heter rojo. Rött vin häller man i glas och vad sakerna i köket heter hittar du här: Saker i köket!